Hari Ini

Resep Simmered Japanese butterbur

Update Sabtu, 19 Oktober 2013 at 08.55. Dalam topik Resep Masakan

Advertisements
Resep Simmered Japanese butterbur  - Resep Masakan Indonesia Kali ini akan memberikan aneka resep masakan Indonesia terbaru untuk sobat semuanya. Sobat juga bisa membaca Resep Ayam Goreng Bumbu Kuning dan Cara Membuat





Ingredients

1 bunch Japanese butterbur

1 2/3 cups (400ml) soup stock

sake, mirin, salt, soy sauce



Directions

Prepare big pot, and cut Japanese butterbur into shorter than diameter of pot.

Rub Japanese butterbur with salt on the cutting board.

Boil enough water (a copper pot is more better, because Japanese butterbur become bright green).

Put Japanese butterbur in thickness order and boil 2-3 minutes.

Soak boiled Japanese butterbur in cold water, and string.

Cut Thick part lenghtwise into four, and cut it into 2 inch pieces.

Boil 1 2/3 cups (400ml) soup stock, add Japanese butterbur, 2 tablespoons sake, 1 tablespoon mirin and a pinch of salt and soy sauce.

Boil again, take harshness carefully.

Stop to heat, leave overnight.


Demikian info menarik tentang Resep Simmered Japanese butterbur yang dapat admin sampaikan pada kesempatan ini. Semoga resep masakan yang admin berikan bisa membantu sobat yang sedang ingin membuat masakan tersebut. Terima Kasih Advertisements

Tulis Komentar Kamu dibawah, pilih Name/URL atau pilih Anonymous.

0 Komentar untuk "Resep Simmered Japanese butterbur "

Posting Komentar